Menu
Baby's

Tips en ideeën voor baby's

Tip 1: Kraamcadeau voor buurtbewoners.
Door de opgezette ooievaars en slingers is het meestal goed zichtbaar als er in de buurt een kindje is geboren. Geef hen een kraamcadeautje namens de kerk. Welkom nieuwe buurtbewoner! Doe in het kraamcadeau bijvoorbeeld een kaartje en een bijbel prentenboekje. Zeker verhalen met dieren erin zoals Noach zijn een hit bij jonge kinderen. Natuurlijk ook leuk om je gemeenteleden een kraamcadeau te geven bij een geboorte.

Tip 2: Kraam koken
De eerste week/weken na een bevalling is best een uitdaging voor kersverse ouders. Organiseer een pool van kokers in je gemeente die in de kraamweek koken. Vaak vinden gemeenteleden het fantastisch om op die manier tastbaar iets te kunnen betekenen en de ouders worden in de kraamweek extra verwend.

Tip 3 Doop kind
Meeste kerken vragen tijdens de doop ook aan de gemeente of zij de ouders en het kind willen ondersteunen in de geloofsopvoeding. Help gemeenteleden om deze ‘ja’ ook vorm te geven. Koppel bijvoorbeeld aan elk kind wat gedoopt wordt een aantal gemeenteleden. Plan door het jaar heen opdrachten die je in een dienst meegeeft. Bijvoorbeeld bid vandaag voor jouw ‘doop kind’. Of zet in je agenda wanneer jouw ‘doop kind’ jarig is en stuur hem/haar een kaartje.

Tip 4: Iedereen valt onder Zijn zegen
Laat merken dat ook de jongste kinderen volwaardig onderdeel zijn van de gemeente. Geef ouders aan het einde van de eredienst een moment waarin ze hun kinderen op kunnen halen om bij de zegen en afsluiting van de dienst te zijn.

 

Teamleden van NGK Jeugdwerk